Activiteiten Lions

Een inzicht te krijgen in de activiteiten van de Lions, hieronder een korte weergave. De lions werken bij de meeste activiteiten samen met onze partner, de Rotaryclub van Bolsward.

Handen uit de mouwen

– Begin maart van ieder jaar helpen de Lions Bolsward samen met partners de Kazemattenmuseum met het onderhoud van de schelpenpaden.

– Het direct helpen van mensen die het nodig hebben, daarbij kan gedacht worden aan activiteiten voor bijvoorbeeld stichting Present. Zo kunnen mensen die in een isolement verkeren, gaandeweg zoveel rommel verzamelen dat ze niet meer weten hoe ze hun huis bewoonbaar kunnen krijgen. De Lions kunnen dan helpen.

– We helpen bij het onderhoud van Zorgboederij Kleurrijk in Oudemirdum, zoals het onderhoud de tuin, het bos en speeltoestellen

Verbinden van de gemeenschap

– Ter ondersteuning van de lokale vereniging en stichting, organiseert de Lions het Congres: het besturen van verenigingen en stichtingen (zie de specifieke pagina).

– We gaan vanuit de Lions een cultuurprijs opzetten, gericht op het geven van waardering en geldelijke ondersteuning voor de kunstenaars, artiesten en anderen die zich hebben onderscheiden.

Fondsenwerving voor het goede doel

– Tijdens de week van de Heamiel exploiteert de Lions het terrasAfbeeldingsresultaat voor taveerne bolsward bij de taverne van het stadhuis. De Lions zijn mede organisator van de heamiel pubquiz en nemen verder ook deel aan de intocht.

– Tijdens de Freule kaatspartij te Wommels wordt er enthousiast ijs verkocht.

– In de winter verzamelen we DE-punten, waarvoor vele pakken koffie geschonken kunnen worden aan de plaatselijke voedselbank.